Bitfinex Exchange wint meer tijd om Tether Loan Documenten om te draaien

Op 17 september 2020 kreeg de Bitfinex-ruil enige verlichting van een Amerikaanse rechter over de druk om vanaf 2019 leningsdocumenten te produceren. Vorige week had de beurs opdracht gekregen om de gevraagde documenten te overhandigen aan het kantoor van de procureur-generaal van New York (NYAG).

De documenten hebben betrekking op beschuldigingen dat de ruil $700M uit de reserves heeft gehaald die de digitale munt, Tether, ondersteunen om $850M aan vermiste fondsen te dekken.

De rapporten Bloomberg openbaarden dat de Rechter die op het onderzoek toezicht houdt op Donderdag besliste dat de orde van de documentproductie van NYAG te breed is.

Hij gaf dus een bevel om het verzoek om documentenproductie uit te breiden, waardoor Bitfinex en Tether (USDT) meer tijd kregen om aan het bevel van de rechtbank te voldoen.

De rechter weigerde een vaste termijn vast te stellen voor het tijdstip waarop de documenten aan de NYAG zouden worden vrijgegeven. De beslissing om een dergelijke termijn op te leggen werd overgelaten aan een speciale scheidsrechter, waarna het onderzoek zou worden hervat.

Bitfinex Tapped Tether’s Reserves to Mask Losses

In 2019 beschuldigde de NYAG iFinex, het bedrijf dat de Bitfinex beurs en de populaire stablecoin Tether exploiteert, van het combineren van klantfondsen met haar kapitaal.

IFinex zou dit gedaan hebben om het feit te verbergen dat er geld van de Bitfinex beurs verdween. De middelen die uit de reserves van Tether werden verkregen, hielpen de verliezen te maskeren en de onttrekkingen van klanten te vereffenen.

De overdracht van fondsen van Tether naar Bitcoin Profit was voor het kantoor van de procureur-generaal aanleiding om een rechtszaak aan te spannen om de lopende fraude van de aangesloten bedrijven aan het licht te brengen.

De rechtszaak bevatte een opdracht aan iFinex om de overboeking van de kasreserves van Tether naar de rekeningen van Bitfinex te staken. Het schortte ook de uitbetaling van dividenden aan bedrijfsleiders op en eiste dat Tether en Bitfinex de documenten over de overgemaakte fondsen zouden overhandigen.

Na de rechtszaak daalde de prijs van Bitcoin op 26 april tot $5.092, een daling van 5% ten opzichte van het niveau van $5.580 eerder die week.

De saga van Bitfinex en Tether heeft zich sindsdien voortgesleept, waarbij het kantoor in NYAG eiste dat Bitfinex documenten over de Tether-lening zou vrijgeven.

Na de uitspraak van gisteren van een uitbreiding van het leningsdocument verzoek, beweerde de procureur-generaal dat de uitwisseling meer dan genoeg tijd had gekregen om de situatie sinds 2019 op te lossen.

Hoewel de rechtbank de termijn verlengde, herhaalde zij dat Bitfinex alle relevante documenten die uitleggen hoe Tether een rol heeft gespeeld in deze $700M-proef moet overdragen.

Bitfinex uitwisseling duwt terug

Bitfinex heeft er altijd op aangedrongen dat het niet verplicht is om de Tether-leningsdocumenten te delen, aangezien het geen in de VS gevestigde onderneming is.

De beurs dringt erop aan dat de jurisdictie van NY niet van toepassing is op de zaak en heeft zelfs zonder succes een beroep gedaan op het ontslag van de NYAG-rechtszaak.

Charles Michael, een advocaat van Bitfinex, stond erop dat het bedrijf zich zou mogen verzetten tegen het bevel tot documentproductie van de NYAG.

Michael legde uit dat de beurs zou blijven vechten om de omvang van de openbaarmaking in de financiële geschiedenis van Bitfinex en de transacties met Tether te beperken.

This article was written by admin